Gå til hoved-indhold

Med Danmark i Verden

Med Danmark i Verden er et undervisningsmateriale, som henvender sig til faget Kulturforståelse på gymnasium, HF, søfartsuddannelser, maskinmesterskoler og højere uddannelser. Platformen for fortællingen er Skoleskibet Danmarks medvirken ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Vi følger 80 elever med forskellig kulturel baggrund og deres togt fra Frederikshavn til Rio og med afslutning i Lissabon. Undervisningsmaterialet kommer rundt om de fleste teoridannelser i faget Kulturforståelse.

Skolen på Havet

Juli - september 2006 var 80 unge i alderen 16-24 på togt med på Skoleskibet Danmarks 92. togt. Turen gik fra Frederikshavn til Bergen, La Coruña i Spanien, Antwerpen i Belgien, Odense, Gdynia i Polen og sluttede i København. Ebbe Kyrø har været med på togtet og har optaget film til tre udsendelser. I alt ca. 40 timers optagelser ligger til grund for udsendelserne, som er blevet sendt et hav af gange siden 2007. De tre udsendelser er samlet på en DVD, som også indeholder en 40 siders booklet med fotos fra arbejdet ombord på Skoleskibet Danmark. Bestil DVD og booklet hér

Georg Stage

Se filmen "Georg Stage - halløj". Filmen handler om at starte en karriere på søen med et togt på Georg Stage. Året er 2007, og Georg Stages 63 elever og 10 besætningsmedlemmer er på kapsejlads fra Aarhus til Kotka i Finland som en del af Tall Ships Race. Ordet "halløj" i titlen kommer af, at eleverne ved enhver ordre ombord svarer med et halløj. Halløj betyder, at beskeden er hørt, og på et skumombrust skib i blæst og sø er det vigtigt, at alle hører de fælles beskeder. Se filmen på 14 minutter med elevernes og besætningens kamp for at vinde.

Skoleskib.dk

På disse sider kan du læse om skoleskibene Danmark og Georg Stage. Desuden er der videofilm og fotos fra togter med skibene.

Togterne med Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage er udgivet på DVD. Hvert togt har dannet baggrund for miniserier med 3 x 30 min, som har været vist på DR-tv.

I 2014 udkom en app til Skoleskibet Danmark. Her kan du se skibets position, dagbogsoptagelser fra elever og besætning, videofilm om skibet, nuværende og næste togt og alle mulige praktiske oplysninger.

Hent app'en til Android og iPhone gratis hér